LA UAB ESTUDIA UNA ÀMPLIA RETALLADA DE PLANTILLA

Les retallades previstes afectaran tant a personal docent i investigador (PDI) com a personal d’administració i serveis (PAS).

El Pla d’Ajust que està preparant el rectorat suposa una retallada fins a quatre vegades superior a l’anunciada en professorat i investigadors.

També es preveuen importants increments en matrícules, per a fer front a una retallada de 44 milions d’euros en la subvenció de la Generalitat.

L’Equip de Govern de la UAB està preparant un Pla de Sostenibilitat UAB 2011-2012 assumint una previsió de finançament de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2011 de 150.508.507 €, que suposa una retallada de 44.222.737 € respecte l’aportació prevista. Aquesta disminució de l’aportació de la Generalitat està en la línia d’un descens de més del 20% en el finançament del conjunt del sistema universitari català.

El Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona estudia aplicar aquestes retallades en diversos capítols pressupostaris, sobre la base de que la contracció del finançament públic no serà conjuntural i s’estendrà en el temps. Les línies bàsiques de les retallades que prepara el Rectorat es contemplen en l’esborrany que es va presentar a la Comissió Consultiva pel Pla de Sostenibilitat 2011-2014 (veure document adjunt), que preveuen, entre d’altres, les següents mesures:

  •  Increment de preus de matrícules i similars (ho ha de promoure la Generalitat), especialment amb augment de la 2ª i 3ª matrícula: 5.250.000 €
  •  Reducció en massa salarial de PDI (personal docent i investigador): 8.654.992 €
  •  Altres reduccions en PDI (retirada ajut menjador): 1.592.700 €
  • Reducció en massa salarial del PAS (personal d’administració i serveis): 7.829.405 €

En total aquestes mesures suposen una reducció de més de 18 milions d’euros en despeses de personal del Capítol I, fent carregar una part molt important de les retallades en els treballadors i treballadores de les universitats. Concretament, les retallades en professorat i personal investigador, equivalen aproximadament a 206 professors lectors, o a més de 332 investigadors postdoctorals o a entorn 575 professors associats (amb la dedicació màxima). Tot i que encara no s’ha concretat la distribució en categories laborals i departaments, l’ajust en professorat i personal investigador multiplica per més de quatre les previsions de retallades que el mateix Rectorat ha anat fent públiques les darreres setmanes.

Aquesta entrada ha esta publicada en retallades, UAB. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s