ACTA ASSEMBLEA PUDUP -2/06/2011-

ACTA ASSEMBLEA PUDUP -2 de juny- Facultat de Filologia UB-Edifici Històric

Baixar en PDF

1.Valoració de la manifestació

 • Des de UPC i Campus Diagonal valoració molt positiva. Hi va haver molta gent, normalment no hi ha tant moviment. Van venir des d’allà fins pl S Jaume amb pancartes i recollint gent que s’afegia a la “mani”. Van recollir molts treballs d’arquitectura per tirar-los després a la plaça.
 • Des de UPF el mateix, s’ha mogut gent
 • Des de Campus Mundet estan contents, es va formar una assemblea fa dues setmanes
 • A Belles Arts va estar molt bé, es van fer taller de pancartes i van baixar per diagonal, però ara la cosa s’ha desinflat amb els exàmens.
 • En general la mani va ser alegre, festiva amb molta gent (4.000 es deia), amb presencia als mitjans de comunicació suficient ,tenint en comte que van succeir el desnonament de la plaça Catalunya i va ocupar el protagonisme.

També tenir en comte que la convocatòria va sortir bé per la situació a la ciuta de la #acampadabcn. Una mica de crítica a la comisió d’accions, hauria d’haver-se reunit per coordinar les accions a la concentració

més actes

2. Mobilitzacions

 • Sensació de que està havent bastants mobilitzacions, al facebook i al twitter l’activitat ha crescut molt
 • UB física i química. Una mica de confusió amb la concentració convocada per ahir dijous, sembla que s’ha passat al divendres 3 de juny. 12.00h
 • UB, des del Consell de l’alumnat es demana la dimisió de la Vicerrectora dels estudiants. El 9 de juny el Consell de l’alumnat es reunirà amb el cap del gabinet del Rectorat per, potser, començar un procés de negociació pel tema de les retallades i els estudiants (2ª convocatòria, supressió de docència de grups de menys de 20, tancament biblioteques a l’estiu….)
 • A la UPC el PAS va aturar el Consell de Govern el 25 maig
 • Aquest dies s’estan ocupant les biblioteques de Medicina del Clínic, de Sociologia, Econòmiques (UB), i també a la UPC
 • UPF hi ha hagut cassolades i cercaviles cap al Rectorat
 • UAB, 1 de juny, es va ocupar el Rectorat just quan hi havia una trobada amb empreses. Dimarts 7 de juny els estudiants es reuniran per decidir com protestar per la imposició dels horaris a la facultat de Polítiques. Potser amb una protesta davant la Junta.

També a la UAB es parla d’ocupar biblioteques.

 • UDG han començat mobilitzacions. Els acomiadaments dels associats és un dels problemes urgents, s’estan organitzant sobre tot a les facultats de Lletres i d’Educació. Els estudiants van aturar el Consell de Govern.
 • Com a crítica, en general hauria d’haver-hi una mica més de coordinació entre les facultats i les Universitats
 1. CONVOCATÒRIES

– Es va parlar de fer vaga però no està clar, no tendria efectivitat ara,es diu que potser seria millor fer-la al setembre i ara fer altres accions. Es parla de no posar les notes a les actes però no hi ha acord, pot perjudicar als estudiants.

– Es decideix participar-hi de totes aquestes convocatòries per visibilitzar-nos lo més possible perquè les retallades podrien aprovar-se abans de l’estiu.

A totes les convocatòries podríem portar la pancarta de la PUDUP. Hem perdut les pancartes perquè van quedar a la comissió d’extensió i després del desallotjament estan al abocador de Zona Franca.

Dues persones s’encarreguen de fer una de nou. (no se qui son?)

– La comissió d’acció s’ha de reunir per preparar una mica les accions i convocatòries

Convocatòries a les que participa la PUPUP directament:

 • 6 juny, 11.30, Palau Reial c Diagonal 690-696. Concentració durant la inauguració de les obres de fusió de la Facultat d’Economia i Empresa. Estarà el Secretari General de Universitats i Recerca Antoni Castellà, Màrius Rubiralta, Secretari d’Estat d’Universitats i Dídac Ramírez, Rector de la UB.
 • 7 de juny, 8.30h UB edifici històric concentració-assemblea davant del Rectorat per fer pressió al Consell de Govern. PDI estudiants i el Pas acaba d’anunciar que hi aniran molt d’ells.
 • 8 de juny, concentració Pl. S. Jaume contra les retallades en ensenyament i sanitat. Convoque sindicats CCOO, UGT, CGT, IAC (no m’equivoco,no??)
 • 15 de juny, Parlament Ciutadella a la tarda. Concentració durant el començament d’aprovació de les retallades al Ple del Parlament. Quina hora??? Hi haurà gent acampada des del dia abans al parc, això s’ha proposat des de l’acampada pl Catalunya.
 • (19 de juny. Es va nombrar però no vam parlar d’aquesta. Manifestacions en tot l’estat celebrant 1 mes del 15-M)

-Comissió de comunicació s’encarrega de fer la difusió a la premsa i a les xarxes socials de totes les convocatòries

-Altres propostes per visualitzar-nos, però han quedat sense determinar (al menys em va semblar així):

recollir signatures de Col·legis professionals recolzant el manifest i les demandes (arquitectes, psicòlegs etc).

Ocupar la Conselleria d’Educació després de que passin les convocatòries que ja n’hi ha.

 1. ORGANITZACIÓ INTERNA
 • Es decideix fer dues llistes de correu. Una per treballar i crear fils de conversa, discussió etc i altre per distribució de la informació

PROPERA REUNIÓ DIJOUS 9 DE JUNY, 19:00H, UB Edififi històric. Aula sense determinar

Punts per la propera reunió que van quedar pendents:

-Des de la UGT es proposa la creació d’una assemblea general d’universitats

-Bus de la concentració del 26, tema diners.

-Perspectives d’actuació i de funció de la PUDUP com a plataforma.

Aquesta entrada ha esta publicada en Actes, Assemblees, UAB, UB, UDG, UDL, UPC, UPF, URV. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s