Comunicat comitè PDI-Laboral UAB contra l’augment del preu de les matrícules

El nou atac a la universitat pública es presenta en la forma d’increment espectacular del preu de les matrícules i congelació de les beques.
El Govern del PP, la Generalitat i els rectorats que han impulsat acomiadaments de professors, han reduït el nombre de grups de les assignatures i han massificat les aules, ara encareixen un ensenyament cada cop de menys qualitat.

L’augment de les matrícules sense política de beques, suposadament per eixugar el dèficit de les universitats, expulsarà als alumnes de famílies amb menys mitjans i justificarà nous acomiadaments.
Tornem a la universitat classista, i ho fem en un moment en què les famílies tenen cada cop més dificultats per a pagar. El futur immediat dels estudiants que no puguin pagar serà fer créixer les xifres de l’atur. El futur a mig i llarg termini serà el de mà d’obra poc qualificada i mal pagada.

Nosaltres, treballadors i treballadores de les universitats públiques catalanes, creiem que la sortida de la situació crítica en què el govern està deixant les nostres universitats no ha de passar per fer pagar la crisi a l’alumnat. Tots junts som el present i el futur de les universitats, i tots junts hem de lluitar per la qualitat de la universitat pública.

Sabem també que després d’expulsar de les universitats als alumnes que no puguin pagar (l’equivalent a l’acomiadament de PDI i PAS), la disminució d’alumnes portarà a noves reduccions de grups, màsters i titulacions, i per tant a més acomiadaments.

Rebutgem per tant els augments de preu de les matrícules, i exigim que s’acabin els atacs a la universitat pública per part de la Generalitat i els rectorats.

Signants
Comitè d’empresa de PDI laboral UAB

Aquesta entrada ha esta publicada en retallades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s