La PUDUP estén a les universitats la vaga del 22 de maig i recolza les nombroses protestes que s’estan produint als campus universitaris

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) fem extensible al conjunt de professors, treballadors i estudiants de les universitats catalanes la jornada de vaga convocada a l’educació infantil, primària i secundària i animem a tota la comunitat universitària a sortir el dimarts 22 de maig contra les retallades que pateix l’educació superior i contra la intenció d’apujar les taxes universitàries un 66%.

També manifestem el nostre suport a les diverses protestes que actualment es viuen als campus universitaris.

Les universitats catalanes durant l’últim any estan patint fortes retallades, que es materialitzen ambcentenars d’acomiadaments (directes i indirectes) i la precarització de les condicions laborals dels professors i membres del PAS, amb el tancament d’espais universitaris, amb la conseqüent massificació de les aules, la supressió d’oferta acadèmica (desenes de màsters, postgraus i assignatures han estat eliminades) i una important manca de materials educatius.

A més a més, cal sumar-hi l’aprovació per part del govern espanyol que la Generalitat de Catalunya tingui la potestat d’augmentar un 66% les taxes universitàries de cara a l’any vinent, fet que el secretari Antoni Castellà ja ha defensat diverses vegades. Aquest augment suposarà, com a mínim, un increment d’entre 600 i 900 euros en les primeres matrícules. En el cas de les segones i terceres matrícules seran preus molt més elevats, arribant a duplicar-se i triplicar-se els preus de la primera matriculació.

Totes aquestes mesures han estat contestades per la comunitat universitària amb nombroses mobilitzacions al carrer i a les aules, amb dues exitoses vagues generals universitàries (17-N i 29-F) i una vaga estudiantil el passat 3 de maig.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública considerem que els atacs contra la universitat pública no cessen, i, amb l’objectiu d’aturar-los, fem extensible a tots els professors, treballadors i estudiants la jornada de vaga del 22 de maig convocada a l’educació infantil, pirmària i secundària.

També volem manifestar el nostre màxim suport a la vaga indefinida que han començat els estudiants de les diverses facultats del campus Mundet de la Universitat de Barcelona (UB) contra la pujada de taxes i en favor de la segona convocatòria i a l’acampada que realitzen els estudiants de la facultat de ciències polítiques i sociologiade la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Amb la jornada de lluita i vaga del dimarts 22 de maig i amb les diverses mobilitzacions que es van produint als campus universitaris, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública exigim:

 La congelació dels preus de les matrícules universitàries, i la rebaixa en aquelles famílies que estan patint una situació econòmica greu, per tal d’avançar en la gratuïtat total de la universitat pública.

– Que es torni a les xifres de personal contractat de principis d’aquest curs, per tant que no es produeixi cap acomiadament, ni rescissió de contracte, de professors, ni membres del PAS.

– Un augment en les inversions en recerca i investigació, com a mesura imprescindible per sortir d’aquesta crisi econòmica.

– La retirada de totes les mesures pressupostàries que estan asfixiant les universitats públiques.

– L’inici d’un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el futur de la universitat, entre tots els agents educatius i socials, per tal de construir la universitat de totes i per a totes.

– L’alliberament de tots els activistes socials que romanen empresonats per defensar la justícia social.

Per acabar, la PUDUP se suma a la mobilització convocada el dissabte 12 de maig i a la jornada d’accions del dimarts 15 de maig en defensa d’un canvi radical del model social i en contra de la dictadura dels mercats.

 

Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública

Barcelona, 11 de maig de 2012

Aquesta entrada ha esta publicada en retallades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s