ASSEMBLEA DE PROFESSORAT DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES CATALANES

 

Davant el greu atac que estan patint les universitats públiques i els diversos sectors de la comunitat universitaria –estudiants, personal docent i personal d’administració i serveis–, des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública us convoquem el dissabte 2 de febrer a fer una gran ASSEMBLEA DE PROFESSORAT DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES CATALANES a l’església dels Caputxins de Sarrià, a dos quarts d’onze (10.30) del matí.

Podeu trobar-ne més informació i començar a construir quelcom conjuntament al web: http://trobadapdiuniscatalanes.wordpress.com/

O bé seguir noves informacions al twitter: @trobada_pdi

La situació actual de les universitats públiques catalanes és crítica: la precarització de les condicions laborals i salarials del professorat temporal, el fracàs rotund de la implantació del Pla Bolonya, l’assumpció de l’Estratègia 2015 per part dels equips de govern, l’acomiadament de professorat i de PAS, l’expulsió d’estudiantat arran de les pujades contínues de totes les taxes incloses especialment les de matriculació–, i la passivitat mateixa del conjunt del professorat… tot plegat traça un paisatge fosquíssim respecte a la continuïtat del model d’universitats públiques conquerit a les darreres dècades. En aquest context d’ofensiva neoliberal que aspira a mercantilitzar, privatitzar, elititzar i jerarquitzar les estructures organitzatives i les dinàmiques universitàries, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) us crida a organitzar un veritable procés de mobilitzacions sobre la base del qual siguem capaços de lluitar per capgirar l’estat de les coses. Els acomiadaments massius, ja previstos, que es produiran als anys 2013 i el 2014 no faran sinó agreujar la destrucció de les universitats públiques fins a ensorrar-les en un cul-de-sac. Cal afegir-hi, a més, el tantsemenfotisme dels poders polítics i econòmics establerts a l’hora d’acceptar un debat social en profunditat entorn del model d’universitat que la majoria social popular necessita i del paper que les universitats públiques han d’exercir al nostre país. Enmig d’una situació d’incúria generalitzada, ens ho estem jugant tot ara mateix. Per aquestes raons, convidem el conjunt del professorat –PDI funcionari i contractat– de les universitats públiques catalanes a assistir a l’assemblea del dissabte 2 de febrer, i estenem la crida a una mobilització conjunta als treballadors i treballadores d’Administració i Serveis –funcionaris i laborals– i a tot l’estudiantat –amb o sense beca d’estudi o de treball–. Igualment, encoratgem les col·lectivitats universitàries a dur a terme assemblees a les diverses facultats al llarg del gener amb l’objectiu d’aportar i debatre propostes sobre com engeguem, organitzem i alimentem aquest procés de lluita, tot definint-hi tàctiques i estratègies.

Aquesta entrada ha esta publicada en Plataforma Unitària en defensa de la universitat Pública, PUDUP, UAB, UB, UDG, UDL, UNIVERSITAT, UPC, UPF, URV. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s