Hem aturat el consell de govern de la UB! Per la dignitat col.lectiva i la justícia social, no pararem!!

Des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública expressem la nostra satisfacció per l’acció duta a terme avui al rectorat de la UB pel Consell de Govern que s’hi havia de fer. Igualment, agraïm a totes les persones que s’han mobilitzat avui, estudiants i treballadores, el seu esforç conjunt i la participació activa en la lluita per fer front als  atacs constants de la maquinària neoliberal per esclafar l’educació. El rectorat ha anunciat que suspenia el Consell de Govern d’avui a causa d’uns “actes vandàlics”. Doncs bé: l’aturada ha estat completament pacífica i constitueix una petita victòria dintre de la gran batalla contra la privatització de la universitat pública que no deixarem de fer. El què ens sembla absolutament vandàlic són les restriccions pressupostàries que està imposant la Generalitat de Catalunya a les Universitats i que els rectors estan acatant.   

S’ha assolit l’objectiu principal de l’acció, aturar el consell, on s’havien de prendre decisions que implicarien, amb dades assegurades, l’acomiadament d’una cinquantena de lectors, ajudants i becats postdoctorals, a més de prescindir d’una quantitat molt elevada de professorat associat.  Aquests acomiadaments s’afegirien als més de 300 que ja ha aprovat la UPC, entre els quals hi ha 90 interins i uns 250 professors associats amb contractes de mitja jornada, segons els sindicats. D’altra banda, també s’havia de plantejar el projecte de reestructuració de les facultats, a partir del qual es passaria de les actuals 17 facultats a un nombre molt inferior d’entre 8 i 12. Aquesta reducció del nombre de facultats implicarà forçosament nous acomiadaments, sent especialment sensible el sector de Personal d’administració i serveis PAS). Així mateix, també es presentava un projecte de fusió de departaments que acollirien grans quantitats de professorat, cosa que dificultaria la coordinació del professorat i afectaria directament la qualitat de la docència. Una altra de les mesures a tractar en aquest consell de govern és la reducció de places d’estudiants, que en algunes facultats arribaria a ser d’un 20% de l’estudiantat. 

Des de la PUDUP reiterem la nostra implicació d’aturar tots els espais de decisió que signifiquin l’aprovació formal d’acomiadaments, precarització de les condicions de les treballadores i/o que afectin directament  la docència i  les condicions de l’estudiantat. Per continuar aquesta lluita, cridem tots els sectors que integren la comunitat educativa universitària a mobilitzar-se i els emplacem a les convocatòries següents:

 

 

 

• ASSEMBLEA DE PROFESSORAT ASSOCIAT: divendres 19 d’abril, a les 7 del vespre, a l’Aula Magna del Campus d’Humanitats del Raval de la UB

 

 

 

• ASSEMBLEA GENERAL (PAS, PDI, Estudiants): dissabte 27 d’abril, a les 11 del matí, a la Plaça Universitat (el lloc podria canviar).

 

Vam anunciar-ho públicament a la tarda del 28 de febrer: per la dignitat col·lectiva i la justícia social, no pararem.

Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP)

 

Barcelona, 17 d’abril del 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en retallades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s