COMUNICAT DE SUPORT A L’ASSEMBLEA DE PERSONAL INTERÍ I SUBSTITUT

 

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública es suma i es solidaritza amb totes les reivindicacions dels nostres companys/es de l’Assemblea d’Interins i Substituts a favor de l’educació pública i a favor de les condicions laborals del personal docent. Mostrem, d’aquesta manera, tot el nostre rebuig a l’aprovació del decret de plantilles i provisió de llocs de treball per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Un decret que pretén convertir els directors i les directores en caps de personal amb capacitat per triar a dit el personal docent. És així com les direccions dels centres podran proposar i executar les resolucions d’atorgament sobre el 50% de places definitives i llocs de treball.

Des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública sabem molt bé que això no afavoreix en absolut els centres educatius ni el seu alumnat. Sabem que la paraula autonomia és utilitzada falsament i deliberadament, per part de la Generalitat de Catalunya, per justificar polítiques que l’únic que pretenen és controlar qui són, què fan i què transmeten els docents dels diferents centres, a la vegada que amb aquest tipus de polítiques s’utilitza la ja coneguda falsa retòrica que, sota supervisió i amb el perpetu interrogant de la possible continuïtat en els nostres llocs de treball, treballem molt millor. Un discurs absolutament fals que només fa que desprestigiar i humiliar el treball d’aquells docents que, dia a dia, acompanyen i donen suport a l’educació i a la vida d’alumnat i famílies, de les quals el govern català han decidit desentendre’s.

Des d’Universitats sabem molt bé de què estem parlant. Les Universitats Públiques estem patint unes retallades econòmiques sense precedents des del franquisme, que estan tenint com a conseqüència: l’acomiadament de personal laboral, l’empitjorament de la qualitat de l’ensenyament i el tancament d’ensenyaments públics; a la vegada, es pugen les taxes als estudiants, proliferen màsters privats i es desvien fons públics a fundacions privades adscrites a les nostres universitats, el que comporta el desnonament de l’educació superior de les estudiants de classes treballadores. I per fer-nos callar i perquè tothom es sotmeti els mandats de l’austeritat i de les seves polítiques neoliberals, la Generalitat de Catalunya ens parla de governança i autonomia universitària per justificar que els rectors siguin triats a dit i, en conseqüència, poder controlar els diferents càrrecs i el personal de les nostres universitats. Paral·lelament, cada vegada es posen més dificultats al personal docent perquè pugui consolidar la seva carrera acadèmica, com si el coneixement i els llocs laborals es tractessin d’una carrera de fons.

Des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública mostrem el nostre absolut rebuig, també, a la intimidació, violència i identificació policial que van viure, ahir a la tarda, les nostres companyes de l’Assemblea d’Interines i Substitutes, dues hores més tard, del moment de la protesta. La Generalitat de Catalunya mostra, una vegada més, la seva actitud i pràctica antidemocràtica fen ulls clucs a les demandes totalment legítimes i justes dels treballadors/es de l’educació pública i, per contra, els intimida i en criminalitza les reivindicacions mitjançant l’actuació policial. Una vulneració del dret a la protesta que des d’universitats també vivim constantment. Recordem, si no, el brutal desallotjament, dut a terme per la BRIMO i ordenat pel senyor Dídac Ramírez, que van viure, no fa més d’un mes, treballadors/es i estudiants de la Universitat de Barcelona.

Per tot això:

DIEM NO A LA DESTRUCCIÓ DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I AL PROCÉS DE  PRIVATIZACIÓ I MERCANTALITZACIÓ QUE ESTAN VIVINT ELS NOSTRES CENTRES EDUCATIUS

DIEM NO ALS ACOMIADAMENTS, NO A LES NO RENOVACIONS DE CONTRACTE I NO A LA PRECARITZACIÓ DELS TREBALLADORS/ES DE L’EDUCACIÓ I UNIVERSITAT PÚBLICA.

DIEN NO AL DESNONAMENT DE L’ESTUDIANTAT DE LES CLASSES TREBALLADORES, NO ALS CRÈDITS ESTUDIANTILS, NO A L’ADOCTRINAMENT IDEOLÒGIC DINTRE DE LES AULES.

DIEM NO A LA PREDICADA FALSA AUTONOMIA QUE L’ÚNIC QUE PRETÉN ÉS EL CONTROL IDEOLÒGIC A LES NOSTRES ESCOLES I UNIVERSITATS I QUE SERVEIX DE COARTADA PER SOSTENIR CONDICIONS D’EXPLOTACIÓ I PRECARITZACIÓ LABORAL DELS SEUS TREBALLADORS/ES

DIEM NO A LA CRIMINALITZACIÓ I VULNERACIÓ DEL DRET A LA PROTESTA DUTA A TERME PER LES FORCES POLICIALS. UNA PROTESTA QUE, RECORDEM-HO, ÉS ABSOLUTAMENT LEGÍTIMA DAVANT D’UNES POLÍTIQUES DECIDIDES A DESTRUIR ELS DRETS MÉS BÀSICS DE LES PERSONES

PLATAFORMA UNITÀRIA EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

27 DE JUNY DE 2013 

Aquesta entrada ha esta publicada en retallades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s