Convocatòria de Jornada de Lluita per l’Educació Pública el 24 d’octubre.

Des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, es convoca una jornada de lluita a les facultats per al proper dijous 24 d’octubre.Aquest dia hi ha convocada una vaga educativa per defensar l’educació del poble i pel poble: crítica, democràtica, laica i en català, tot rebutjant la LOMCE i la resta de polítiques educatives que van en contra d’aquests principis.
Tot i que la la LOMCE ataqui directament els ensenyaments no universitaris, també afecta a les universitats, en particular en l’accés, i en general, en la segregació que el sistema que planteja el ministre Wert suposa pels futurs alumnes d’estudis superiors.
El 24 d’octubre és una oportunitat més que tenim per sortir al carrer per denúnciar els atacs que està patint la universitat (pujada de taxes, reducció de beques, atacs a la democracia, precarietat laboral, mercantilització i privatitzacions) i sumar-nos a la lluita per construir una educació de totes i per a totes.
No es convoca vaga perquè la major part d’assemblees de facultat s’hi ha posicionat en contra. Així mateix, algunes assemblees han decidit convocar-la a les seves facultats, ja que ho consideren oportú per al desenvolupament d’una lluita sostinguda. Evidentment, des de la PUDUP es recolzen totes les mobilitzacions convocades, assumint la varietat de situacions, mètodes i ritmes locals, entenent que l’assumpció de les diferències tàctiques enriqueix al moviment estudiantil.

En qualsevol cas, els motius principals de les decisions preses rauen en la compartida preocupació per la falta d’estratègia a llarg termini de les lluites socials en general, i de la dels estudiants en particular. A aquestes altures del saqueig bancari als bens públics, ens neguem a acceptar les vagues d’un sol dia com a eina vàlida de defensa dels drets col·lectius, o com a mínim per si soles. A més, aquestes són habitualment plantejades des de despatxos d’alliberats sindicals aliens a les bases assembleàries i els contextos locals de cada facultat, procés escassament democràtic i de dubtós compromís polític de canvis efectius.

Comptat i debatut, a més de treballar l’estratègia a llarg termini, les assemblees expressen la volutat de recolzar les mobilitzacions que es duran a terme a secundària. Amb la intenció d’una àmplia confluència organitzativa amb la comunitat educativa, es treballarà amb les estudiants d’instituts (formació professional, ESO i batxillerat), compartint eines i aprenentatges d’organització i autodefensa.

A tals efectes, ens sumem a la convocatòria de la comunitat educativa de Manifestació de migdia, amb una postura crítica al procés d’aquesta lluita. És per això que convoquem al bloc universitari amb el lema: L’educació del poble en mans del poble, tot el poder a les assemblees.

Igualment, us animem a difondre l’estrena del documental Universidad S.A:http://www.universidadsa.com/ Es tracta d’un llargmetratge sobre el procés encobert de privatització de les Universitats a través dels Consells Socials, fet per unes companyes que els han investigat i processat de forma totalment altruista.


Aquí els TRAILERS: 

Aquesta entrada ha esta publicada en retallades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Convocatòria de Jornada de Lluita per l’Educació Pública el 24 d’octubre.

  1. Retroenllaç: Vaga educativa dia 24 d’octubre | L'Alliberada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s