17 D’ABRIL JORNADA DE LLUITA

Estem vivint uns abusos de poder sense precedents. El deteriorament de la Universitat pública s’està produint, en part, degut a l’actitud mesella dels seus òrgans de govern, els quals han disfressat –sota l’aparença de mesures tecnocràtiques i de gestió– un programa polític de desmentallament de la Universitat pública.

Esperant expressament a finals de curs, el rectorat de la Universitat Politècnica de Barcelona acomiadarà més de 350 treballadors i el rectorat de la Universitat de Barcelona també vol dur a terme un acomiadament de la plantilla sense precedents.

Aquests acomiadaments es produiran, pròximament, sense cap mena de consulta prèvia sobre la seva necessitat o auditoria sobre la gestió del dèficit, fent pagar la crisi a aquelles persones que són més vulnerables: el professorat i el personal d’administració i serveis més precari.

Antoni Giró, Dídac Ramírez, Antoni Castellà, i successius càrrecs polítics i acadèmics, treuen benefici d’un procés de crisi en el què sembla que “tot s’hi val”, justificant qualsevol mesura antipopular, saben que els que les decideixen mai en pateixen les seves nefastes conseqüències. Ans al contrari, socialitzar les pèrdues per a privatitzar els beneficis. Un clar exemple el tenim amb el Conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el qual deriva milions d’euros dels pressupostos públics a una fundació privada d’educació superior de la qual ell mateix n’és membre fundacional: la Graduate School of Economics.

Més enllà de pomposos programes d’orientació professional que plantegen els rectorats, de les falses bones intencions o de les lamentacions victimistes, nosaltres convoquem a la desobediència civil, a la força del comú per ajudar-nos entre nosaltres. No permetrem cap acomiadament, tots som importants. Fem-los fora!

Aquest dimecres 17 d’abril es convoca un JORNADA DE LLUITA, en què coincideixen tres accions en defensa de les Universitats Públiques Catalanes, i és necessària la màxima participació de totes en la pràctica del suport mutu per aconseguir victòries sobre els nostres llocs de treball. Us convidem a participar de les següents convocatòries i a persistir en la lluita durant les properes setmanes i mesos, fins a construir una Universitat realment Pública, Popular i Democràtica.

8h- Concentració a Plaça Universitat en el moment de celebració del Consell de Govern de la Universitat de Barcelona.

 12.30h- Concentració a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona per exigir que el rectorat faci efectives les mesures aprovades pel claustre en el marc dels dos dies de vaga estudiantil.

Aturem els acomiadaments, desobeïm el règim.

#JoDesobeeixoPer

#Desobeïm17A

#DesobeïmUB

#DesobeïmUPC

#DesobeïmUPF

#DesobeïmUAB

#laLluitaEduca

 Si ens roben el futur, ens cobrarem el destí.

Quan comencin a criminalitzar-nos mediàticament, el hastag serà #ViolènciaÉs

 Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública

 

Aquesta entrada ha esta publicada en retallades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s